Combustibles fòssils

1 .- Combustibles Fòssils

Són recursos generats en el passat a través de processos geobiològics i com a conseqüència limitats. Representen el 75% de les energies de caràcter no renovable i són els següents:

     · Carbó – Font energètica característica del període industrialista inicial substituïda durant el segle XX per altres fonts no renovables, principalment el petroli. Té un factor d’emissió de CO2 molt elevat i les partícules emeses en suspensió són causa, entre altres coses, de l’anomenada pluja àcida. Encara és utilitzada en determinats tipus d’indústries i com a font d’alimentació de calefacció, encara que és la font no renovable menys utilitzada a Espanya ia la UE, amb una clara tendència a la seva substitució per altres alternatives més pràctiques i menys contaminants.
    
     · Petroli – Font energètica per excel.lència al llarg de tot el segle XX sent actualment la font primària a nivell mundial. L’esgotament de les seves reserves es troba proper i la variació en els seus preus i l’acaparament per part dels països productors del mateix genera tensions a nivell mundial que afecten notablement a l’economia del planeta. Són destacables també els seus aspectes contaminants en els processos de producció, transport i consum.
   
      ·Gas Natural – Les seves dificultats per poder ser emmagatzemat i transportat van fer que no es considerés en un principi, encara que la necessitat d’investigar energies alternatives a les existents van fer possible la seva utilització mitjançant xarxes de gas natural, actualment distribuïdes arreu del món, i mitjans de transport marítim adequats amb aquesta finalitat. Pot ser considerat el combustible fòssil més net, amb el mínim d’emissions de CO2 i producció nul de partícules sòlides. El seu rendiment energètic és elevat el que permet una major producció d’energia amb menor quantitat de combustible. El seu consum va en augment pot considerar-se dins de la seva condició de font no renovable el més sostenible dins de les alternatives existents. És considerat per molts experts com a font energètica de trànsit fins a la total implantació de les energies renovables. Ocupa el segon lloc en el percentatge de consum després del petroli.

http://neoarquitecturas.blogspot.com/2011/03/energia-nuclear-energia-no-renovable.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s