Energia solar

Panell solar són concentradors parabòlics que recullen l’energia solar. L’energia solar és l’ energia obtinguda mitjançant la captació de la llum i el calor emesos pel Sol.

La radiació solar que arriba a la Terra pot aprofitar-se per mitjà de la calor que produeix a través de l’absorció de la radiació, per exemple en dispositius òptics o d’altres tipus. És una de les anomenades energies renovables, particularment del grup no contaminant, conegut com a energia neta o energia verda. Si bé, al final de la seva vida útil, els panells fotovoltaics poden suposar un residu contaminant difícilment reciclable al dia d’ avui.

La potència de la radiació varia segons el moment del dia, les condicions atmosfèriques que l’esmorteeixen i la latitud. Es pot assumir que en bones condicions d’irradiació el valor és d’ aproximadament 1.000 W / m² a la superfície terrestre. A aquesta potència se la coneix com irradiància.

La radiació és aprofitable en els seus components directa i difusa, o en la suma d’ ambdues. La radiació directa és la que arriba directament del focus solar, sense reflexions o refraccions intermèdies. La difusa és l’ emesa per la volta celeste diürna gràcies als múltiples fenòmens de reflexió i refracció solar en l’ atmosfera, en els núvols i la resta d’ elements atmosfèrics i terrestres. La radiació directa pot reflectir-se i concentrar-se per la seva utilització, mentre que no és possible concentrar la llum difusa que prové de totes les direccions.

http://www.gstriatum.com/energiasolar/

http://es.wikipedia.org/wiki/Energ%C3%ADa_solar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s